Wellinga | Projecten | Gemeente Enschede

Gemeente Enschede

Project: Verduurzaming van 1500 werkplekken Gemeente Enschede

Betreft: De zogeheten refurbished collectie bestaat uit kantoormeubelen die de gemeente al in gebruik heeft gehad en die versleten of kapot zijn. Deze meubelen worden geschikt gemaakt voor hergebruik

Ontwerpen: SKO ontwerpstudio

Wanneer: 2019

 
 

Producten: SKO heeft het bestaande meubilair en de bestaande voorraad in kaart gebracht. Zijn de meubels kwalitatief goed en dragen ze bij aan een gezonde werkplek, dan worden ze hergebruikt. Overbodig interieur heeft een herbestemming gekregen via SKO. De aanschaf van “nieuwe” producten vindt alleen plaats wanneer het bestaande meubilair niet meer voldoet of geschikt kan worden gemaakt. Nieuw meubilair moet voldoen aan de strengste circulariteits eisen. 

 

SKO Gemeente Enschede 03
SKO Gemeente Enschede 04

Samenwerking

Het verduurzamen van de werkplekken is uitgevoerd in samenwerking met Drentea Office Furniture. Drentea is fabrikant van kantoor- en projectmeubelen voor de zakelijke markt. Drentea ontwerpt en produceert 100% in Nederland en streeft continu naar een beperking van het gebruik van milieubelastende werkmethoden en middelen. Ze vinden het van wezenlijk belang om alle producten zo te ontwerpen dat ze eenvoudig kunnen worden gedemonteerd en zo hoogwaardig mogelijk kunnen worden hergebruikt voor een volgend leven of als nieuw product en in een andere vorm of functie.

Verduurzaming


SKO heeft aantoonbaar veel  ervaring met hergebruik en heeft een duidelijke visie op duurzaamheid. Veel werkzaamheden worden in de buurt uitgevoerd in samenwerking met lokale partijen. Daarnaast pleit SKO voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde initiatieven. In de duurzaamheidsstraat van SKO, waar de meubels worden opgeknapt, worden vaak mensen ingezet die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

„Dit is, zeker voor Oost-Nederland, een uniek project”, vertelt Nijhuis. Zo'n 1500 werkplekken worden in tien jaar tijd verduurzaamd. Het gaat hierbij om de plekken in het stadskantoor, het stadhuis en diverse wijklocaties in de gemeente. Er wordt een gerefurbished collectie samengesteld, die bestaat uit gebruikte kantoormeubelen. 

Wil je meer info over ons verduurzamingsproces? Neem contact met ons op.

  • Ecare Wellinga Kantoorinrichters7DSC_7848
  • Turnkey-Inrichting-SKO1
  • Herman Miller Setu Bureaustoel - SKO Header
  • Activity-based-werkomgeving-SKO-1
  • Turnkey-Inrichting-SKO3